Enkele reacties van cursisten

Sjoerd

Ondanks de kou en regen heb ik het geen moment koud gehad. Wat fijn dat ik deel uit mocht maken van deze leerzame en tevens confronterende training. 

Marijke

Bedankt voor de inspirerende, mooie en interessante bijeenkomsten. Ik heb me verbaasd en verwonderd over de situaties die ontstonden. En wat een meerwaarde om zo met de paarden en met deze coaches aan de slag te gaan. Mijn complimenten voor de inzet en betrokkenheid van Kiki en Lonneke. Voor mij was het echt passend bij mijn ontwikkeling. Het geeft mijn inzicht in mezelf en richting aan mijn ontwikkeling. Daarbij heb ik ook veel geleerd van anderen.

Wendy
Ik wist vooraf niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik dacht: "leuk, rondjes lopen met een paard, maar wat heeft het met de opleiding te maken?" 

Maar wat heeft het mij geraakt. Direct vanaf het eerste moment dat iemand in de bak ging, voelde je dat er met iedereen iets gebeurde. Ik heb vol verbazing, emoties, verrassing en een glimlach gekeken naar wat er zich afspeelde.
Het bijzondere gevoelige vermogen van de paarden en het feit dat jullie alle signalen feilloos opving en konden verklaren, heeft me ontroerd, verrast en geraakt. 
En wat fijn dat er zoveel wederzijds respect was. 
Mijn eigen moment in de bak was een eyeopener. Gaan, met het het doel duidelijk voor ogen, naar vergeten om te kijken naar mijn 'kudde', had me nooit duidelijker gemaakt kunnen worden. 
Spannend? Ja. Confronterend? Ja. Leerzaam? Ja. Maar vooral overtuigend. Overtuigend met hoofd, hart en intuïtie. 
 Kiki en Lonneke, dankjewel voor deze onvergetelijke, bijzondere ervaring.


Annet

Ik kijk terug op een prettige, ontspannen bijeenkomst. En dat terwijl ik bang voor dieren ben 😊 Ik vond de sfeer in de groep gezellig en ook goed. Zo goed dat mensen zich kwetsbaar durfden op te stellen. Heel bijzonder, het moment met Babet. Zoals ze daar stond en uitsprak wat haar raakte en dat toen Ayron naar haar toe stapte.
Ik vond jouw opstelling prettig en ook hoe Kiki coachte. Heel rustig en integer. Zelf vond ik het een ervaring om dichtbij een paard te komen.
 Goed hoe Kiki voorstelde om met z'n drieën in de bak te gaan, dat maakte het makkelijker om de stap te maken. Ik was blij dat ik het gedaan had.